تبریز 2018
نزدیک ترین اقامتگاه ها و ویلا ها به تبریز 2018 جهت اجاره و رزرو
-
هتل تبریز در نزدیکی خانه استاد شهریار
  آذربایجان شرقی  ,   تبریز  ,   تبریز 
-
اقامتگاه سنتی بهار تبریز
  آذربایجان شرقی  ,   تبریز  ,   تبریز 
-
ویلا 2 خوابه ارک تبریز - واحد همکف
  آذربایجان شرقی  ,   تبریز  ,   تبریز 
-
سوئيت تک خواب ارک تبریز - واحد زیرین
  آذربایجان شرقی  ,   تبریز  ,   تبریز 
-
سوئیت تک خواب مقدم تبریز- طبقه اول
  آذربایجان شرقی  ,   تبریز  ,   تبریز 
تبریز 2018 چیست؟
سازمان همکاری اسلامی طرحی را از سال 2015 با نام معرفی شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی آغاز کرد. در این طرح هر ساله شهری از کشورهای اسلامی به عنوان ” شهر نمونه گردشگری جهان اسلام ” معرفی می شود. در اولین انتخاب، شهر قدس فلسطین و در دومین معرفی شهر قونیه ترکیه و برای سال 2017 نیز شهر مدینه عربستان به این عنوان انتخاب و در نهایت شهر تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری جهان اسلام در سال 2018 انتخاب شد و اینک تبریز 2018 را می توان در اکثر خیابان های اصلی شهر تبریز دید.
برای اینکه تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018 انتخاب شود اتفاقات و رویدادهای مبارکی دیگر باید رخ میداد که از آن جمله میتوان به: انتخاب تبریز به عنوان پایتخت جهانی فرش، پایتخت نگارگری کشورهای اسلامی، تصویب انتخاب تبریز به عنوان دبیرخانه اطلس شهرهای اسلامی، برگزاری همایش بینالمللی ورزشهای زورخانهای در تبریز، اشاره کرد.
شهر نمونه گردشگری جهان اسلام
همانطور که از عنوان شهر نمونه گردشگری جهان اسلام مشخص است این انتخاب بر اساس فاکتورهای تاریخی، فرهنگی، دینی و مذهبی صورت گرفته است. کلانشهر تبریز توانسته است خود را به عنوان کاندیدای مدرن ترین، سالمترین، زیباترین و توسعه یافته ترین شهر ایران در جهان معرفی کند. توجه به شاخصه های مهم این عنوان اهمیت بسیاری دارد.
طبیعتا عمده گردشگران خارجی برای دیدن برج ها، مراکز خرید پیشرفته و مانند آنها به تبریز سفر نمی کنند. اگر چنین ملاک هایی وجود داشته باشد شهرهایی مانند دبی در صدر این انتخاب قرار دارند. مسلما توجه به پیشینه های تاریخی، فرهنگی، اجتماعی، دینی و مذهبی مهمترین عامل توفیق در تبریز 2018 است که می توان به عنوان مثال به قدمت کهن و تمدنی غنی به علت واقع شدن در مسیر جاده ابریشم، بزرگترین بازار سرپوشیده جهان، مهد سرمایهگذاری و تجارت داخلی و بینالمللی، دروازه تجارت ایران، کسب مقام اول در بخش جذب سرمایهگذاری خصوصی، ساخت ساختمانهای مدرن و زیبا، برجسازی، زیباترین و مدرنترین شهر ایران، انتخاب بهترین شهر برای زندگی، امنترین و پاکترین شهر، خواهرخواندگی با چندین شهر خارجی، نخستین پایتخت تشیع در جهان اسلام، شهر بدون گدا، وجود نویسندگان و شعرای مشهور جهانی، آب و هوای خوب، آثار تاریخی و گردشگری فراوان، صنایع دستی و ... زیرساختها و بسترهای اولیه را برای ورود شهر تبریز به عنوان زیباترین و توسعهیافتهترین شهر جهان اسلام فراهم کرده باشد.
لوگوی تبریز 2018
تصویر زیر لوگوی تبریز 2018 است. این لوگو با الهام از اماکن تاریخی تبریز توسط خانم لیلا حجبی طراحی شده است. استفاده از مقبره الشعرا، برج ساعت و مسجد کبود در این لوگو می تواند بترتیب نماد فرهنگ، تمدن و دین باشد که هدف اصلی تبریز 2018 نیز معرفی و ارائه داشته ها در این موارد است. بهره گیری از رنگ فیروزه ای که تبریز نیز به عنوان فیروزه جهان اسلام معروف است در این نماد به چشم می خورد. نماد تبریز 2018 هر آنچه که مفهوم آنرا برساند در خود دارد و سادگی آن از نقاط قوت آن است. مخاطب در نگاه اول با نماد تبریز 2018 ارتباط برقرار می کند و این بزرگترین رسالت لوگوی تبریز 2018 است.
جاذبههای تبریز
1- پارک ایل گلی (شاه گلی)
ائل گلی نام باغی در شهر تبریز است که در بخش اصلی شهر تبریز واقع شده است. تاریخچه ی این بنا به قبل از دوران صفویه و زمان پادشاهی آق قویونلو بر می گردد و تا آن دوران بزرگترین منبع ذخیره ی آب بود. عمارت کلاهفرهنگی هشتضلعی موجود در مرکز دریاچهٔ ائل گلی که به کاخ شاهگلی شهرت دارد، امروزه این بنا به صورت یک تالار پذیرایی مورد استفاده قرار میگیرد.
2- پارک موزیکال ولیعصر تبریز
پارک ولیعصر یکی دیگر از پارکهای شهر تبریز است که طراحی آن بر اساس معماری اصیل ایرانی و اسلامی انجام شده است. این پارک در ضلع شرقی تبریز و در کوی ولیعصر، کنار پارک باغلار باغی قرار دارد. در این پارک در حدود ۴۰ آبرو و حوض میان راهی وجود دارد که در نهایت به استخری بزرگ در وسط پارک سرازیر میشوند. یکی از ویژگی های متمایز پارک ولیعصر زیبایی معماری و استفاده از حوضچه های آب و آبروها در سرتاسر پارک می باشد.
گفتنی است این استخر مجهز به آبنمای هوشمند و موزیکال است که جلوه زیبایی، بویژه در شب به محیط میبخشد. در این آب نمای هوشمند نور پردازی ۷ رنگ بصورت لیزری و کاملا حرفه ای انجام یافته و چشم انداز زیبایی از شبهای تبریز رو به نمایش گذاشته است . در اطراف استخر نیز نشمینگاهها و آلاچیقهای آجری با سقفهای کروی مسی برای استراحت و صرف غذا احداث شده است. این پارک زیبا در ضلع شرقی شهر تبریز، در کوی ولیعصر و در کنار پارک باغلارباغی واقع است.
3- موزه استاد شهریار
سید محمد حسین بهجت تبریزی در سال 1285 هجری شمسی در روستای زیبای « خوشکناب » آذربایجان متولد شده است. شهریار دوران کودکی خود را درمیان روستائیان پاکدل آذربایجانی گذراند نخستین شعر خویش را در چهار سالگی به زبان ترکی آذربایجانی سرود . بی شک سرایش این شعر کودکانه ، گواه نبوغ و قریحه شگفت انگیز او بود اما هنگامی که به تبریز آمد مجذوب این شهر تاریخ ساز و ادیب پرور شد.
موزه استاد شجریان قبلا محل زندگی محمد حسین شهریار شاعر معاصر ایران بوده است که در محله مقصودیه یکی از محلات قدیمی تبریز خيابان ارتش جنوبی کوچه مقصوديه قرار دارد. استاد محمد حسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار شاعر توانای فارسی و ترکی و خالق منظومههای جاویدی چون حید بابایه سلام، خان ننه، سهندیه و نیز اشعاری عارفانه و ازدی چون شعر علی ای همای رحمت است. وی در روزهای آخر عمر به دلیل بیماری در بیمارستان مهر تهران بستری شد و پس از فوت در ۲۷ شهریور ۱۳۶۷ در سن 83 سالگی، بنا به وصیت خود در مقبرة الشعرای تبریز مدفون گشت.
4- بازار تبریز
اگر به تبریز سفر میکنید حتما از بزرگترین بازار مسقف جهان بازدید کنید.این بازار یکی از زیباترین بازارهای ایران میباشد که در میراث تاریخی یونسکو نیز به ثبت جهانی رسیده است. بازار در زمان جاده ابریشم از اهمیت تجاری بالایی برخوردار بود و پس از آن در زمان پادشاهی صفویان رونق گرفت. راسته های این بازار یکی از ریشه های تاریخی کشورمان است. بوی اصالت و حفظ هنر گذشته در حجره حجره این بازار به مشام می رسد. هر بخش از بازار سنتی تبریز با توجه به کسب و کاری که در آن جریان دارد، به شکل خاصی ساخته شده و باعث شده تا «راسته بازار»، «سرا»، «تیمچه»، «دالان» و «گذر» به وجود بیایند تا هم کسبه و هم مردم به راحتی و با اطمینان به فعالیت و کسب و کار و خرید و فروش اقدام نماینداگر به دیدن بازار تبریز رفتید از تیمچه مظفریه که با سقف بلند خود و پنجره های کوچک و بزرگ رنگی اش، قشنگترین قسمت بازار تبریز است دیدن کنید.
5- مسجد کبود یا مسجد جهانشاه
مسجد کبود تبریز ( به زبان ترکی گوی مسجد) یا مسجد جهانشاه از جمله معدود بناهای باقدمت باقیمانده این شهر است که توسط مقتدرترین حکمران سلسله «قره قویونلوها»، که فردی هنردوست بوده، در سال 870 هجری قمری بنا شده است. این مسجد باشکوه به واسطه کاشی کاریهای فیروزهایی به فیروزه اسلام مشهور شده است. بارزترین ویژگی مسجد کبود به خاطر کاشیکاری معرق و تلفیق آجر و کاشی و اجرای نقوش پرکار است که هم در داخل و هم در خارج آن مشهود است.
6- مقبره الشعرا
مقبره شعرا (آرامگاه شاعران) که قبلا به مقبره شعرای سرخاب معروف بود، یکی از گورستانهای تاریخی شهر تبریز است. بنای یادبود مقبره الشعرای تبریز این روزها با آن سازه منحصر به فرد و تماشاییاش، یکی از نمادهای فرهنگی شهر تبریز محسوب می شود .مقبره استاد شهریار وسط این مجموعه تاریخی و فرهنگی که بیش از ۳۰ متر ارتفاع دارد، واقع شده است و بیش از ۴۰۰ شاعر، عارف و رجال نامی ایران و کشورهای منطقه از ۸۰۰ سال پیش به ترتیب از حکیم اسدی طوسی تا استاد شهریار، یکی پس از دیگری در اینجا به خاک سپرده شدهاند. از معروفترین آرمیدگان در مقبرهالشعرا میتوان به افراد زیر اشاره کرد:
استاد علی حریرچی، اسدی طوسی، خاقانی شروانی، استاد میرزاطاهر خوشنویس تبریزی، سید محمدحسین شهریار، ظهیر فارابی ، همام تبریزی، شیخ محمد خیابانی، ثقهالاسلام تبریزی، محمود ملماسی و سید یوسف نجمی
7- موزه مشروطه
پرافتخارترین خانه قدیمی شهر تبریز، خانه مشروطه می باشد که از آثار ارزشمند دوران مشروطه کشور عزیزمان ایران است. خانهٔ مشروطه در یکی از محله های قدیمی شهر تبریز به نام راسته کوچه و در غرب بازار تبریز قرار گرفته . این بنا به سبک معماری دورهٔ قاجاری ساخته شده و ملک شخصی حاج مهدی کوزه کنانی بوده. این بنا شاهد تصمیمگیریها ی سرنوشت ساز و مهم سران مشروطه نظیر حاجی میرزاآقا فرشی، ستارخان، باقرخان، حاج مهدی کوزهکنانی و ثقهالاسلام تبریزی بوده است.
منبع: ایران بوم گردی